maak een afspraak

maak een afspraak

vragen over

integratieve massage

Integratieve massage is meer dan het toepassen van technieken.

Integratieve massage is meer dan het toepassen van technieken. Zorgzaamheid, aandacht en een sfeer van respect en acceptatie creëren de ruimte om te ontspannen en te voelen wat er is. Je lijf is een bijzonder, fijngevoelig en kwetsbaar instrument. In en door je lijf maak je jezelf kenbaar. ‘Dit ben ik’, hier en nu, met mijn verhaal. Integratieve massage brengt je dichter bij je lijf en bij dat verhaal. Het is een woordeloze ontmoeting tussen jou en mij als masseur, waarin aanraken, aangeraakt en ‘geraakt worden’ opnieuw betekenis krijgen.

Integratieve massage is een technische term. Maar de werkelijkheid die erachter zit, kent iedereen. Omdat we ze allemaal hebben meegemaakt. Als je als klein kind viel, deed je moeder drie dingen: ze wreef zachtjes over de pijnlijke plek, ze wiegde je om je rustig te maken en troostte je met haar handen. Dat is precies wat integratieve massage doet.

Ik volgde de opleiding ‘integratieve massage’ bij Geert van Coillie

Een respectvolle, aandachtige aanraking is een van de waardevolste dingen die je een ander kan geven. Integratieve massage is jezelf op handen [laten] dragen.

wat doet een massage

Een integratieve massage is een oase die je van kop tot teen verwent. Ze brengt rust en vermindert stress. Ze werkt de verkramping in je spieren los en doet je energie beter stromen. Ze brengt je opnieuw in evenwicht. Je voelt je nadien verkwikt en herboren.

Het stilt de huidhonger en maakt zacht, ontvankelijk en open. Als je als kind onvoldoende, of met te weinig respect, bent aangeraakt, biedt een massage de mogelijkheid dit tekort wat in te halen.

Een integratieve massage voert je van het denken naar het voelen, vanuit je hoofd in je lichaam, van onrust naar diepe ontspanning. Van moeten en doen ga je naar overgave en het gewoon aanwezig zijn in dit moment.

Integratieve massage is een oase van rust en verwennerij. 
Integratieve massage is jezelf op handen [laten] dragen.

is massage iets voor mij

als je verlangt naar rust en ontspanning
als je helemaal stil wil worden vanbinnen
als je even je hoofd wil neerleggen
als je veel denkt en meer wil voelen
bij fysieke of emotionele pijn
bij verlies, echtscheiding, rouw
als je niet lekker in je lijf zit
als je een steuntje in de rug nodig hebt
als ondersteuning in je persoonlijke groeiproces
als je het vertrouwen in je lichaam kwijt bent
als je weinig wordt aangeraakt
als je veel geeft en graag wil ontvangen
als je weer in beweging wil komen
als je wil genieten van een stromend, levend lijf
als je wil thuiskomen bij jezelf
als je jezelf wil [laten] verwennen

dan is zo’n massage iets voor jou…

Het is een woordeloze ontmoeting tussen jou en mij als masseur, waarin aanraken, aangeraakt en ‘geraakt worden’ opnieuw betekenis krijgen.

hoe verloopt een massage

Een integratieve massage begint met een kort gesprek zodat ik weet waarvoor je komt. Daarna nodig ik je uit op de massagetafel en wordt je zachtjes toegedekt met een warm doek. Je ligt naakt onder dat doek en ik maak die lichaamsdelen bloot waar ik op masseer. De massage zelf duurt ongeveer 75 minuten. De eerste massage is een kennismakingsmassage. Je maakt kennis met de integratieve massage, met mij als masseur en niet te vergeten met je eigen vanzelfsprekende lijf. De volgende massages worden meer en meer afgestemd op wat jij graag wil voor dat moment of wat je aandacht wil geven. Hoe meer je vertrouwd raakt met massage, hoe makkelijker het wordt om los te laten en te ontspannen. Zorgzaamheid, aandacht en een sfeer van respect en acceptatie creëren de ruimte om te ontspannen en te voelen wat er is.
Het is een woordeloze ontmoeting tussen jou en mij als masseur, waarin aanraken, aangeraakt en ‘geraakt worden’ opnieuw betekenis krijgen.
Nadien is er ruimte om rustig bij te komen, een glaasje water te drinken en af te ronden.

Je hoeft zelf niets mee te brengen.

De massage is niet erotisch bedoeld. Er worden geen seksuele handelingen verricht!

hoe lang duurt het

Een massagebezoek duurt ongeveer anderhalf uur. De massage zelf 75 minuten. Voor een eerste afspraak graag wat meer tijd voorzien zodat er ruimte is voor een verkennend gesprek.
Gun jezelf de ruimte en de tijd die nodig is om ten volle van de massage te kunnen (na)genieten.

hoeveel kost het

Een volledige sessie duurt ongeveer anderhalf uur en kost €60.