maak een afspraak

maak een afspraak

WAT IS

integratieve massage

Aanraken, aangeraakt worden, is net zo belangrijk als voedsel, lucht en liefde.

Voor baby’s is het zelfs van levensbelang. Het doet je beseffen dat je bestaat. Het helpt je om de wereld te leren kennen en je plaats erin te vinden. Een respectvolle, aandachtige aanraking is een van de waardevolste dingen die je een ander kan geven. Een integratieve massage is een oase die je van kop tot teen verwent.

Ze brengt rust en vermindert stress. Ze werkt de verkramping in je spieren los en doet je energie beter stromen. Ze brengt je opnieuw in evenwicht. Je voelt je nadien verkwikt en herboren. Integratieve massage is een oase van rust en verwennerij.

Integratieve massage is een oase van rust en verwennerij

Integratieve massage is gericht op ontspanning van lichaam en geest.

Integratieve massage laat drie volledig verschillende massagevormen samensmelten tot één vloeiend geheel

dynamische
massage

De dynamische massage werkt met puls- en wiegtechnieken, aangevuld met tracties en mobilisaties. Je lichaam wordt in beweging gebracht. Dat kan stevig of zacht zijn en ook afwisselend. De beweging is vloeiend en golvend. De grotere bewegingen werken losmakend en openend, de kleine bewegingen gaan dieper naar binnen. Het boeiende van deze techniek is dat het niet op één plek werkt, maar op je hele lichaam, van kop tot teen, van buiten naar binnen. Het is daardoor verbindend, energie kan vrijer stromen. Als je bewust met je lichaam bezig bent, met voelen en ervaren, dan is dynamische massage een hele reis!

Bij Integratieve massage wordt deze techniek vooral ontspannend en speels toegepast. Ik start er de massage meestal mee.

intuïtieve
massage

Vervolgens wordt je met olie gemasseerd. De intuïtieve massage, ook wel klassieke of Zweedse of holistische massage genoemd, werkt met strijk- en diepere kneedtechnieken. Het lichaam wordt uitgenodigd los te laten en te ontspannen. Het bezielde contact met de handen staat centraal.

polariteits-
massage

met de juiste handen op de juiste plaatsen je energiestromen in goede banen leiden. De polariteitsmassage bevordert de doorstroming van energie. Vergelijk het met water dat door een rivierbedding stroomt. Waar leven is stroomt energie en energie stroomt van + naar -, van veel naar weinig. Als er blokkades zijn stroomt het langzamer, het moet een omweg zoeken of gaat onderweg op aan energievreters. Door mijn handen op goed gekozen plaatsen stil neer te leggen verbind ik bepaalde lichaamsdelen met elkaar en kan energie gaan stromen.

Ik rond er de massage meestal mee af. Ook als je niet in energie gelooft is het toch een mooie zachte afsluiting.

gun jezelf of een ander een uniek geschenk